Κέικ φράουλα

Ένα εύκολο κέικ με φράουλες και γιαούρτι, τόσο νόστιμο, τόσο αρωματικό, τόσο αφράτο και ζουμερό, που θα το αγαπήσετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Εύκολη
1:00

12

10 λεπτά

50 λεπτά

κεικ φραουλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
    2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα.
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, και το αλάτι.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει καλά.
    5. Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά.
    6. Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα.
    7. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
    8. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην φόρμα.
    9. Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι από την καρδιά του κέικ.
    10. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄.
    11. Το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
    2. Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα. Το τρυπάμε με σουβλί.
    3. Λίγο-λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
    4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.
Απόρρητο