Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει καλά.
- Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην φόρμα.
- Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι από την καρδιά του κέικ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄.
- Το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα. Το τρυπάμε με σουβλί.
- Λίγο-λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.