Για το μείγμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει καλά.
Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην φόρμα.
Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι από την καρδιά του κέικ.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄.
Το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα. Το τρυπάμε με σουβλί.
Λίγο-λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι..
Διαβάστε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.