• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 200 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάοαυντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γραμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γραμ. φράουλες μικρές κομμένες στη μέση
  • Για το σιρόπι
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ φράουλα

    Κεικ φραουλα

    Κεικ φραουλα για όποιον αντέχει! Όποιον αντέχει να γευτεί το συνδυασμό ενός ιδανικά σιροπιασμένου κέικ με το μοναδικό άρωμα της φράουλας! Πρόκειται πραγματικά για ένα μοναδικό έδεσμα, ένα κεικ με φραουλες πειρασμό, που δεν έχετε δοκιμάσει όμοιό του. Τελειο κεικ φραουλας ευκολο που θα σας τρελάνει με τη νοστιμιά του!

    Για να φτιάξουμε το κεικ φραουλα

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C για το ψήσιμο του κεικ με της φραουλες. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακροστενη φορμα για το κεικ φραουλα.

    Για το μειγμα

    • Κοσκινίζουμε το αλευρι, το baking powder, και το αλατι.
    • Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη για να αφρατέψει καλά.
    • Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγα.
    • Προσθέτουμε το ξυσμα και το γιαουρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μειγμα.
    • Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις φραουλες.
    • Προσθέτουμε τις φραουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην έτοιμη φορμα.

    Για το ψήσιμο του κέικ φράουλας

    • Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαιρι από την καρδιά του κεικ με φραουλες.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄.
    • Το βγάζουμε σε σχαρα να κρυώσει τελείως.

    Για το σιροπι του κεικ φραουλα

    • Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιροπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
    • Ξαναβάζουμε το κέικ στη φορμα. Το τρυπάμε με σουβλί.
    • Λίγο-λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιροπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιροπι.

    Σε αυτό το κέικ όλα τα υλικά αναμιγνύονται απαλά και ομοιόμορφα. Μπαίνουν στο φούρνο και ψήνονται πλημμυρίζοντας το χώρο με τη γνωστή ευωδιά του κέικ με νότες από φράουλα. Αφού βγει το κεικ με φραουλες φουσκωτό και μοσχομυριστό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το λούζουμε με το γλυκό σιροπι. Αυτό ποτίζει μέχρι μέσα στο τελειο κεικ φραουλα και το μεταμορφώνει! Του δίνει επιπλέον γλύκα και επιπλέον νοστιμιά. Δοκιμάστε το στην πρώτη ευκαιρία. Κεικ φραουλας ευκολο και μοσχομυριστό!

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικο για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Καλή επιτυχία! Αργυρω

    Αν σας άρεσε το τελειο κεικ φραουλα, δείτε και την παρακάτω συνταγη

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×