Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να μαλακώσει και να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τα ασπράδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
- Με την ανάποδη από ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 170°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄.
- Μέχρι να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια για να είναι έτοιμο για το καυτό σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.
- Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
- Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
Tips
- Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα και χαλάει η όψη του.
- Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού
- Εάν θέλουμε να το γαρνίρουμε στο τέλος, πασπαλίζουμε με την καρύδα.