Εκτέλεση
Για το εύκολο κέικ καρότο, τρίβουμε πρώτα τα καρότα και μετράμε 3 φλιτζάνια πατημένα, να γεμίσουν καλά.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τα κράνμπερι, τις σταφίδες και το ξύσμα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ καρότο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ή έως ότου βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που μπήγουμε στο κέντρο του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10΄ και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά επιτυχίας εδώ, για να φτιάχνετε πάντα τα ωραιότερα κέικ για τους αγαπημένους σας!