Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 23 εκ.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην φόρμα του κέικ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6 με 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι.
- Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα αυγών.
- Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και τα ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του. Δεν το ξεφορμάρουμε ακόμα.
- Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του.
- Τρυπάμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με το αραιό μέλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε πάνω σε μια πιατέλα.
Tips
- Μπορείτε να περιορίσετε τη ζάχαρη σε μισό φλυτζάνι, οπότε θα έχει μικρότερη θερμιδική αξία.