Κέικ καρότου της γιαγιάς
Κέικ καρότου της γιαγιάς,
Ποια η διαφορά του κέικ καρότου της γιαγιάς από τα συνηθισμένα carrot cakes; ότι δεν περιέχει τυρί κρέμα, ούτε βούτυρο, αλλά ούτε καλύπτεται με γλάσο! Φτιαγμένο με ηλιέλαιο, είναι το απολύτως υγιεινό κέικ καρότου, που μπορείτε άφοβα να προσφέρετε και στα παιδιά σας! Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε λίπη το κάνει και μια καλή επιλογή σε περίπτωση που προσέχετε τη διατροφή σας.
Για το κέικ καρότου της γιαγιάς,
αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή της Αργυρώς. Για το υγιεινό κέικ καρότου της γιαγιάς,
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 23 εκ..
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην φόρμα του κέικ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6 με 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι.
- Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα αυγών.
- Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και τα ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
- Το αφήνουμε μέσα στην φόρμα του κέικ.
- Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του.
- Τρυπάμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με το αραιό μέλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε πάνω σε μια πιατέλα.
Μπορείτε να περιορίσετε τη ζάχαρη σε μισό φλυτζάνι, οπότε θα έχει μικρότερη θερμιδική αξία. Γιατί η αλήθεια είναι πως το κέικ δεν μπορεί να λείψει για καιρό από κανένα σπίτι. Μπορεί όμως να αλλάζει από γενιά σε γενιά και να διαμορφώνεται ανάλογα με τις τάσεις και τις διατροφικές μας συνήθειες. Το κέικ καρώτου της γιαγιάς έρχεται να καλύψει αυτές τις ανάγκες μας και έχει τη θέση που του ταιριάζει. Εκεί, στο κέντρο της κουζίνας, διαθέσιμο για όλους κάθε στιγμή της ημέρας!