Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα για το κέικ λεμονιού.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το αμύγδαλο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα του κέικ, πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο.
- Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι.
- Όπως βγάζουμε καυτό το αφράτο κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρετε αυτό το κέικ σκέτο, με μια μπάλα παγωτού ή με γιαούρτι.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Μην αλλάξετε την ποσότητα του αλεσμένου αμύγδαλου με άλλο υλικό. Η υφή από αυτό το κέικ είναι ιδιαίτερη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε αμύγδαλο και θέλετε να το φτιάξετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε με άλλον ανάλατο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
- Για να έχει τέλεια υφή αυτό το κέικ, πρέπει ο ξηρός καρπός που θα βάλετε, να είναι αλεσμένος σε σκόνη. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε σκόνη ξηρού καρπού, σχεδόν σαν πούδρα, είναι να αλέσετε το αμύγδαλο ή το φιστίκι, με λίγη από τη ζάχαρη της συνταγής.