Για το παγωτό γιαούρτι
Αν έχουμε παγωτομηχανή το σπιτικό παγωτό γιαούρτι χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι απαλό και αφράτο.
Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο που αναγράφεται παρακάτω.
Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί το γιαούρτι.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και ιδανικά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή το αφήνουμε σκέτο παγωτό γιαούρτι.