Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εκτέλεση
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά, να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το ξύσμα, το χυμό και το αλάτι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και περιμένουμε να το πιει το μείγμα για το κέικ.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας πάντα το μείγμα για κέικ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ με τρύπα.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι ψημένο μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρή τότε έχει ψηθεί.
- Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα, να κρυώσει καλά.
ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Κοσκινίζουμε την άχνη σε μπολ.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο ή πράσινο λάιμ) κι ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε το πανεύκολο κέικ λεμονιού και γιαούρτι και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο, να στεγνώσει καλά το γλάσο.