Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά ώστε να βγάλει το άρωμά του.
- Στύβουμε τα μανταρίνια.
- Σε ένα μίξερ με κάδο χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει κρέμα το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ με κάδο και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό.
- Αν τα μανταρίνια είναι χωρίς κουκούτσι, μπορείτε πρώτα να τα αλέσετε και να τα βάλετε ολόκληρα, πολτό και ξύσμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκατ. για το κέικ μανταρίνι.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι.
- Αφήνουμε 10′ το κέικ στη φόρμα, έπειτα το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει το κέικ, το ξαναβάζουμε στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί.
- Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- Σιρόπι
- Όσο ψήνεται το κέικ, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.