• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 50 γραμ. παπαρουνόσπορος (στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 2 μεγάλα μανταρίνια (ξύσμα)
  • 100 ml χυμός φρέσκο μανταρίνι
  • Για το σιρόπι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 160 ml χυμός μανταρίνι
  • 80 ml νερό
  • φλούδα μανταρίνι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ με μανταρίνι

    Κέικ με μανταρίνι,

    και το μυαλό ταξιδεύει στις μοναδικές νότες των φρέσκων, γλυκών και λουλουδάτων αρωμάτων του μανταρινιού. Και ναι αυτά τα αρώματα αναδύει αυτό κέικ με ολόκληρο μανταρίνι. Γιατί σαν το άρωμα και τη γεύση ενός καλογινομένου του μανταρινιού δεν υπάρχει. Και το κέικ με πολτό μανταρινιού έχει ακριβώς αυτή όλη τη γεύση και όλο το άρωμα, που θα ξετρελάνει και τη μύτη και τον ουρανίσκο σας. Οι μικροί θα το δοκιμάσουν διστακτικά και θα το λατρέψουν και οι γνώστες θα ανυπομονούν να το ξαναγευτούν. Εύκολη συνταγή, με απλά υλικά και εγγυημένη επιτυχία, αρκεί να διαλέξεις φρέσκα μοσχομυριστά μανταρίνια. Τόσο μεγάλη επιτυχία θα έχει αυτό το κέικ με μανταρίνι, που όλοι θα ζητάνε αυτή τη συνταγή για κέικ με μανταρίνι Αργυρώ.

    Για το κέικ με μανταρίνι,  

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για το κέικ με μανταρίνι. Στη συνέχεια για το κέικ με ολόκληρο μανταρίνι και πολτό μανταρινιού από την Αργυρώ ξεκινάμε με το μείγμα

    Για το μείγμα

    • Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο.
    • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και να βγάλει το άρωμά του.
    • Στύβουμε τα μανταρίνια.
    • Σε ένα μίξερ με κάδο χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει κρέμα το μείγμα.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα.
    • Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ με κάδο και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό.
    • Αν τα μανταρίνια είναι χωρίς κουκούτσι, μπορείτε πρώτα να τα αλέσετε και να τα βάλετε ολόκληρα, πολτό και ξύσμα.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκατ. για το κέικ με μανταρίνι.
    • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι.
    • Αφήνουμε 10′ το κέικ στη φόρμα.
    • Το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
    • Αφού κρυώσει το κέικ, το ξαναβάζουμε στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί.
    • Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ
    • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

    Για το σιρόπι

    • Όσο ψήνεται το κέικ, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα.
    • Βράζουμε για 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Αν σας άρεσε το κέικ με ολόκληρο μανταρίνι και πολτό μανταρινιού από την Αργυρώ, δείτε και τη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×