Εκτέλεση
Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά ώστε να βγάλει το άρωμά του.
Στύβουμε τα μανταρίνια.
Σε ένα μίξερ με κάδο χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει κρέμα το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα.
Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ με κάδο και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό.
Αν τα μανταρίνια είναι χωρίς κουκούτσι, μπορείτε πρώτα να τα αλέσετε και να τα βάλετε ολόκληρα, πολτό και ξύσμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκατ. για το κέικ μανταρίνι.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι.
Αφήνουμε 10′ το κέικ στη φόρμα, έπειτα το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το κέικ, το ξαναβάζουμε στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σιρόπι
Όσο ψήνεται το κέικ, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα.
Βράζουμε για 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.