Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα του κέικ.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Προσοχή, όχι να βράσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Με σύρμα ανάδευσης, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά τα υλικά, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σχηματίζεται παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Να τραβάς δηλαδή γραμμή με το δάχτυλο στη κουτάλα, και η γραμμή να μένει ανοιχτή.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνο, για 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν βγει από το φούρνο, χάνει λίγο τον όγκο του, όπως τα σουφλέ.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα.
- Για το με τη λιωμένη σοκολάτα ξεφορμάρουμε με προσοχή, και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο, με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.