Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Bουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα ή 24 εκ. φόρμα βαθιά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα βάζουμε σε μπεν μαρι να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη για 6-7 ‘, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ.
- Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει πολύ, αλλά μετά που θα βγει από το φούρνο θα κάτσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Πρέπει να κρυώσει τελείως για να το ξεφορμάρουμε. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.
- Αν θέλετε να ψήσετε στις αντιστάσεις, θα ψήσετε στους 180°C, για 35΄ στην κάτω σχάρα του φούρνου.