Κιμαδόπιτα ατομική με 3 υλικά

Υλικά

Για το φύλλο

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή ξύδι
  • Έξτρα αλεύρι για το φύλλο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Λίγο πιπέρι

Για το φύλλο

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να βραχεί το αλεύρι.

Όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, ζυμώνουμε με το χέρι για λίγα λεπτά.

Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε λίγα λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική.

Η ζύμη για το χωριάτικο φύλλο δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά ολόγυρα.

Στην αρχή δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε να ψηθεί ο κιμάς από την μια πλευρά και μετά τον σπάμε σε κομμάτια να ψηθεί παντού.

Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μέτριο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5’ ανακατεύοντας να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε την γέμιση κιμά να κρυώσει.

Διαφήμιση

Για την κιμαδόπιτα

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με ψημένο κιμά και λίγο κασέρι.

Διπλώνουμε το φύλλο σε χαλαρό ρολό και σφίγγουμε τις άκρες.

Όμοια φτιάχνουμε όλες τις ατομικές κιμαδόπιτες.

Οι κιμαδόπιτες γίνονται ψητές ή τηγανητές.

Ψήνονται στον φούρνο στους 180ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30’. Αλείψτε τες με λίγο ελαιόλαδο όταν τις βάλετε στο φούρνο.

Εναλλακτικά τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να γίνει το φύλλο τραγανό.

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστές με σαλάτα εποχής και γιαούρτι.

https://www.argiro.gr/recipe/kimadopita-atomiki-me-3-ylika/