Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βράζουμε σε νερό για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αλέθουμε.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να πιούν τα μανιτάρια τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15′ -20′.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τον μισό πουρέ.
- Κάνουμε μια στρώση κιμά και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια ωραία κρούστα, για περίπου 15′-20′.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε. Όταν κρυώσει λίγο κόβεται σε κομμάτια.