• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
35

Για τα κιμαδοπιτάκια

  • 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1 πρέζα/ες από κανέλα-μπαχάρι-κύμινο-μπούκοβο-πάπρικα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο γιαούρτι
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ρόδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά για 5′-7′ να ροδίσει.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο κι αφήνουμε για 5′ ανακατεύοντας, να γίνουν διάφανα.

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα μπαχαρικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ρόδι.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.

    Κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. 

    Ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο.

    Βρέχουμε με τα δάχτυλα την περίμετρο του φύλλου.

    Κλείνουμε σε πακέτο πιάνοντας ακτινωτά τις άκρες των φύλλων.

    Δίνουμε σχήμα πλακέ σαν φάκελο.

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, με την ένωση προς τα κάτω, για λίγα λεπτά να ροδίσει.

    Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει.

    Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι, δυόσμο και ρόδι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται