Εκτέλεση
Για την κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο, που είναι στην ουσία ένας νόστιμος κιμάς με πουρέ στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε σε νερό για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν. Αλέθουμε σε πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15′ -20′, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τον μισό πουρέ. Κάνουμε μια στρώση κιμά και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε την κιμαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια ωραία κρούστα, για περίπου 15′-20′.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε. Όταν κρυώσει λίγο κόβεται σε κομμάτια.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.