Ο κιμάς με πουρέ στο φούρνο κάνουν έναν συνδυασμό του ονείρου! Όταν δε περιέχονται και λαχανικά και μια υπέροχη κρούστα, τότε μιλάμε για το τέλειο φαγητό...

Ο κιμάς με πουρέ στο φούρνο κάνουν έναν συνδυασμό του ονείρου! Όταν δε περιέχονται και λαχανικά και μια υπέροχη κρούστα, τότε μιλάμε για το τέλειο φαγητό για μικρούς και μεγάλους!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
36

Για τον πουρέ

  • 1½ kg πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκύθι
  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αβγό

Για τον κιμά

  • 700 γρ. κιμάς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκορδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. κονιάκ
  • 1 συσκ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4-5 φρέσκες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το τελείωμα

  • 1 φλ. ψίχουλα
  • 1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαδώνουμε το σκεύος

    Προθερμασμένος φούρνος

    Να σταθεί 10΄και σερβίρουμε

    Για τον πουρέ

    Καθαρίζουμε πρώτα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

    Τα βράζουμε σε νερό για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.

    Αλέθουμε σε πουρέ.

    Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε το βούτυρο το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

    Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.

    Για τον κιμά

    Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τον κιμά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να πιούν τα μανιτάρια τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15′ -20′.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

    Για την κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τον μισό πουρέ.

    Κάνουμε μια στρώση κιμά και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.

    Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.

    Ψήνουμε την κιμαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια ωραία κρούστα, για περίπου 15′-20′.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε. Όταν κρυώσει λίγο κόβεται σε κομμάτια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για το κρέας
    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Κάτι μαγειρεύεται