Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι

Μια καλοκαιρινή εκδοχή για τα μακαρόνια με κιμά, με το γιαούρτι να τα απογειώνει, προσδίδοντάς στο φαγητό νότες δροσιάς!

Εύκολη
0:40

4

10 λεπτά

30 λεπτά

κοφτό μακαρονάκι με κιμά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′.
    2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
    3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.
    4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
    5. Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό.
    6. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά.
    7. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.
    8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.
    9. Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.
    10. Σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο