Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
- Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.
- Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.
- Σερβίρουμε αμέσως.