Οι κοκκινιστές μπριζόλες στην κατσαρόλα έχουν σάλτσα πεντανόστιµη µε κρασί και δεντρολίβανο, που παραπέμπει σε κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνοδέψτε το...

Οι κοκκινιστές μπριζόλες στην κατσαρόλα έχουν σάλτσα πεντανόστιµη µε κρασί και δεντρολίβανο, που παραπέμπει σε κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνοδέψτε το κρέας µε πουρέ πατάτας ή ρύζι. Είναι απλά τέλειο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
68

Για τις κοκκινιστές μπριζόλες με κρασί

  • 10 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 συσκ. ντοµατάκια κονκασέ (400 γραµµ.)
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις κοκκινιστές μπριζόλες

    Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.

    Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με ρύζι ή µε πουρέ πατάτας.

    Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.

    Κάτι μαγειρεύεται