Για το κοκκινιστό μοσχάρι
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τον πουρέ
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη ζέστη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με σύρμα.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Για το ψήσιμο
Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ.
Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.