Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι για εκείνους που αγαπούν τις πλούσιες γεύσεις. Το σερβίρετε με τον πουρέ του αχνιστό, για πολλαπλή απόλαυση.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι για εκείνους που αγαπούν τις πλούσιες γεύσεις. Το σερβίρετε με τον πουρέ του αχνιστό, για πολλαπλή απόλαυση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοκκινιστό μοσχάρι με ψημένο πουρέ

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή στήθος ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές ή μικρές μερίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 συσκ. (400 γραµ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 6 πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κοκκινιστό μοσχάρι

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά. 

    Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. 

    Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Για τον πουρέ

    Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη ζέστη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με σύρμα.

    Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί.

    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

    Για το ψήσιμο

    Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ.

    Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.

    Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×