Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
- Αδειάζουμε τη μπύρα ή το ανθρακούχο σε ένα μπολ.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
- Το κουρκούτι δεν πρέπει να έχει σβόλους.
- Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια
- Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.
- Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
- Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή.
- Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό, και τα αφήνουμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίσουν.
- Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για δυο λεπτά να ροδίσουν ομοιομορφία.
- Όταν κάνουν κρούστα με μια λαβίδα τα βγάζουμε.
- Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- [recipe_grid recipe_ids=”45708,42187″]