Κολοκυθένια

Υλικά

Για την κολοκυθένια

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 kg πρώιμα τρυφερά κολοκυθάκια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. φρυγανιά κοπανισμένη
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ (όσο πάρει)
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κολοκυθένια

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.

Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές.

Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5-6 λεπτά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.

Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε.

Για το ψήσιμο

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

Αδειάζουμε την κολοκυθένια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει.

https://www.argiro.gr/recipe/kolokuthenia/