Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Διαλέγουμε τρυφερά και σφιχτά κολοκύθια, τα πλένουμε.
- Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να σταθούν για 10’.
- Τα στύβουμε πολύ καλά πετώντας τα υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε 2-3 φορές να πιει όλα τα υγρά του μείγματος.
ΣΧΗΜΑ
- Όταν φέρουμε το μίγμα στην πυκνότητα που πλάθεται, παίρνουμε 1 κουταλιά, πλάθουμε στρογγυλό και το πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει ελαφρώς πλακέ.
- Όμοια ετοιμάζουμε και τους υπόλοιπους.
- Τους πανάρουμε(βουτάμε ) σε καλαμποκάλευρο ή φρυγανιά.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό και τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα.
- Όταν ροδίσουν μετά από περίπου 20’ τους βγάζουμε σε πιατέλα.
Tips
- Για να τους φτιάξεις χωρίς καθόλου λάδι, πρέπει στο μίγμα να συμπληρώσεις αλεύρι ή φρυγανιά ώστε να σχηματιστεί ζύμη που πλάθεται.