Κότα πιλάφι

Υλικά

  • 1 κότα ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

Κότα πιλάφι

Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά. Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και, όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.

Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

Μετράμε το ζωμό. Θέλουμε 8 νεροπότηρα. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.

Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄. Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αν σας άρεσε η κότα βραστή με ρύζι, θα λατρέψετε και την παρακάτω κλασική συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/kota-pilafi/