Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει, για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να σταθούν μέσα στο ζωμό για ακόμη 10 λεπτά.
- Κρατάμε ½ φλιτζάνι από τον ζωμό και τον υπόλοιπο τον φυλάμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και το γάλα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Η κρέμα κοτόπουλου πρέπει να είναι πηχτή, ώστε να μη «τρέχει».
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε την κρύα, πηχτή γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της ζύμης.
- Διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό, βοηθώντας με τη λαδόκολλα ώστε η ένωση να μείνει προς τα κάτω.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια σε μερικά σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα το ρολό.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά στον πάγκο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια για σερβίρισμα.









