Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στεγνώνουμε πρώτα καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
- Δείτε πως συντηρούμε και πως ξεπαγώνουμε σωστά το κοτόπουλο.