Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε αντικολλητικό σκεύος στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.
- Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστά τα φιλέτα επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
- Ευχαριστούμε πολύ τη δημοσιογράφο, γευσιγνώστρια και συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, που μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας.