Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 ντομάτες μέτριες (8 ροδέλες)
  • 8 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 8 κ.σ. χοντροτριμμένη μοτσαρέλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 πίτες από σουβλάκι ή τσιπς πατάτας
  • Για γαρνίρισμα
  • Φύλλα βασιλικού

Για το κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου.

Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε αντικολλητικό σκεύος στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.

Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά τα φιλέτα επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Ευχαριστούμε πολύ τη δημοσιογράφο, γευσιγνώστρια και συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, που μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-me-motsarela-pesto-vasilikou-kai-ntomata/