Κοτόσουπα με κριθαράκι

Εύκολη και θρεπτική κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά. Ζεστή σπιτική γεύση, ιδανική για παιδιά.

Εύκολη
0:55

4 μερίδες

10 λεπτά

45 λεπτά

κοτοσουπα με κριθαρακι

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Bάζουμε 1,5 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 25 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
  3. Ξαφρίζουμε το νερό κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
  4. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τον μαϊντανό, το σέλινο, το αλατοπίπερο και το κριθαράκι.
  5. Βράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Στο τέλος, στύβουμε το λεμόνι και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  7. Αφήνουμε την κοτόσουπα σκεπασμένη για 10 λεπτά μετά το βράσιμο.
  8. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Tips

  • Η κοτόσουπα είναι προτιμότερο να γίνεται με ολόκληρο κοτόπουλο και όχι με φιλέτο.
  • Το κριθαράκι χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα, γιατί την παράσταση κλέβουν τα πολλά λαχανικά που βράζουν στον ζωμό κότας. Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό ή με σπασμένο φιδέ, κάνοντας τη σούπα ακόμη πιο χορταστική και δίνοντάς της διαφορετική υφή και γεύση.
  • Μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα του κοτόπουλου. Αυτό που χρειαζόμαστε ουσιαστικά είναι τα κόκαλα, που δίνουν εξαιρετικό ζωμό, και το ψαχνό. Ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μικρές μερίδες και να αφαιρέσει την πέτσα, ή κάντε το μόνοι σας.
  • Αν θελήσετε να πλύνετε το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε σε μπολ γεμάτο με νερό, ώστε να μην πιτσιλάει γύρω από τον νεροχύτη.
  • Αποφεύγετε να ακουμπάτε το ωμό κοτόπουλο σε ξύλα κοπής και μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μαχαίρι για το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Οι επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιούνται για κοτόπουλο ή κρέας πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.
  • Η κοτόσουπα ξαναζεσταίνεται εύκολα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  • Αν φτιάξετε αυγολέμονο, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ για πιο πηχτή και δεμένη σούπα, χωρίς τον κίνδυνο να “κόψει”.
  • Αν χρησιμοποιήσετε κότα ελευθέρας βοσκής, θα χρειαστεί μεγαλύτερος χρόνος μαγειρέματος. Το κοτόπουλο εμπορίου βράζει πολύ πιο γρήγορα και είναι έτοιμο σε περίπου 30 λεπτά.
Απόρρητο