Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ
Εκτέλεση
- Για την κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 25′ από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Ξαφρίζουμε το νερό, όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά το μαϊντανό, το σέλινο, το αλατοπίπερο και το κριθαράκι.
- Βράζουμε για 10′ ανακατεύοντας την κοτόσουπα τακτικά.
- Τέλος, στύβουμε το λεμόνι κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε την κοτόσουπα μετά το βράσιμο σκεπασμένη για 10′. Σερβίρουμε σε πιάτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Η κοτόσουπα είναι προτιμότερο να γίνεται με ολόκληρο κοτόπουλο και όχι με φιλέτο κοτόπουλο.
- Το κριθαράκι είναι πάντα λίγο στην κοτόσουπα γιατί την παράσταση κλέβουν τα πολλά λαχανικά, βρασμένα στον ζωμό κότας. Το κριθαράκι μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό έχετε ή σπασμένο φιδέ. Γίνεται χορταστική και αποκτάει διαφορετική υφή και γεύση.
- Μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα του κοτόπουλου. Άλλωστε αυτό που στην ουσία χρειαζόμαστε είναι τα κόκαλα που δίνουν τέλειο ζωμό κότας και το ψαχνό. Κόψτε λοιπόν ή ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες και να αφαιρέσει την πέτσα.
- Αν πρόκειται να πλύνετε το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε σε μπολ γεμάτο με νερό έτσι ώστε να μην πιτσιλάει ολόγυρα στον νεροχύτη όταν το πλένετε.
- Αποφεύγετε να ακουμπάτε το κοτόπουλο σε ξύλα κοπής και μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μαχαίρι για κοτόπουλο και για τα λαχανικά σας.
- Οι επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιείτε για κοτόπουλο και για κρέας στο σπίτι, επιβάλλεται να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Διαβάστε εδώ περισσότρα για το κρέας και τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα.
- Η κοτόσουπα ξαναζεσταίνεται αν μείνει, σε χαμηλή πάντα φωτιά.
- Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε αυγολέμονο στην κοτόσουπα αλλά και σκέτη με λεμόνι είμαι υπέροχη.
- Αν κάνετε αυγολέμονο στην κοτόσουπα μπορείτε να βάλετε στο αυγομέμονο 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ για πιο πυκνή και δεμένη σούπα χωρίς τον κίνδυνο να σας κόψει το αυγολέμονο. Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά για τέλειο αυγολέμονο.
- Αν χρησιμοποιήσετε κότα ελευθέρας βοσκής, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο μαγειρέματος. Το κοτόπουλο εμπορίου βράζει πολύ πιο γρήγορα, στα 30′ είναι έτοιμο.
- Θέλετε περισσότερες συνταγές για νόστιμες θρεπτικές σούπες; Βρείτε τες όλες εδώ!
Αν σας άρεσε η κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά, δοκιμάστε και την παρακάτω θρεπτική σούπα:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ