Κουκιά γιαχνί µε µάραθο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Για τα κουκιά γιαχνί, από το προηγούμενο βράδυ
μουλιάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε το μάτι (μαύρο σημάδι) με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά για να φτιάξουμε κουκιά γιαχνί, περίπου για 25΄.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο φαγητό 1 φλιτζάνι νερό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να χυλώσουν.
Μια πανεύκολη συνταγή! Με λίγα αγνά υλικά θα δημιουργήσετε ένα νηστίσιμο πιάτο γεμάτο αρώματα.