• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
51
  • 1/2 κιλό κουκιά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουκιά γιαχνί µε µάραθο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Για τα κουκιά γιαχνί, από το προηγούμενο βράδυ

    μουλιάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε το μάτι (μαύρο σημάδι) με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά για να φτιάξουμε κουκιά γιαχνί, περίπου για 25΄.

    Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά και τις ντομάτες.

    Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο φαγητό 1 φλιτζάνι νερό.

    Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να χυλώσουν.

    Μια πανεύκολη συνταγή! Με λίγα αγνά υλικά θα δημιουργήσετε ένα νηστίσιμο πιάτο γεμάτο αρώματα.

    Μετά τα νηστίσιμα κουκιά γιαχνί, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Κάτι μαγειρεύεται