Κους κους

Αυτή η εύκολη και υγιεινή συνταγή κους κους, αποτελεί ένα πλήρες νηστίσιμο και vegan γεύμα από μόνη της. Ετοιμάστε τη σε 10 λεπτά μόνο και απολαύστε τη.

Εύκολη
0:20

2

10 λεπτά

10 λεπτά

Κους κους

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με βραστό νερό ή ζωμό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για περίπου οχτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει  τα υγρά.
  2. Αφού απορροφήσει το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.
  4. Ρίχνουμε τα 2/3 του καραμελωμένου κρεμμυδιού στο κους κους και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο, το κρατάμε για το γαρνίρισμα από πάνω.
  5. Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  7. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη σαν πλήρες γεύμα ή συνοδεύει τέλεια ψάρι, κρέας και πουλερικά.
Απόρρητο