Κους κους της Αργυρώς

Υλικά

  • 1 φλ. κους κους (αυθεντικό όχι το ζυμαρικό)
  • βραστό νερό ή ζωμός
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • λίγα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 κ.σ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 2 φλ. σπανάκι (χοντροκομμένο)
  • 1 αβοκάντο ώριμο (κομμένο σε καρέ)
  • 3 κ.σ αμύγδαλο φιλέ
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Κους κους της Αργυρώς

Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με βραστό νερό ή ζωμό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για περίπου οχτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει  τα υγρά.

 Αφού απορροφήσει το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.

Ρίχνουμε τα 2/3 του καραμελωμένου κρεμμυδιού στο κους κους και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο, το κρατάμε για το γαρνίρισμα από πάνω.

Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη σαν πλήρες γεύμα ή συνοδεύει τέλεια ψάρι, κρέας και πουλερικά.

Αν απολαύσατε το κους κους της Αργυρώς, δείτε και τη συνταγή για φοβερό ταμπουλέ παρακάτω.

https://www.argiro.gr/recipe/tampoule/

https://www.argiro.gr/recipe/kous-kous-tis-arguros/