Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κρέας και ψιλοκόβουμε το ψαχνό σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά και να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Όταν στεγνώσει τελείως το μείγμα από τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρέας, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μείγμα στη γέμιση.
- Τέλος, ενσωματώνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως προτού φτιάξουμε τα ρολά για να μην πανιάσει η ζύμη.
- Ανοίγουμε την κρύα σφολιάτα στον πάγκο και την κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε δύο μακρόστενες λωρίδες.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρά τη μία λωρίδα ώστε να μεγαλώσει η επιφάνειά της.
- Ακουμπάμε κατά μήκος του φύλλου κουταλιές γέμιση.
- Διπλώνουμε το φύλλο και σκεπάζουμε το ρολό.
- Με ένα πιρούνι τσιμπάμε τις άκρες των τριών πλευρών περιμετρικά για να σφραγίσουμε το φύλλο και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό του. Ομοίως φτιάχνουμε και το δεύτερο ρολό.
- Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού (ελαφρώς χτυπημένο), τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε απαλά την επιφάνειά τους ώστε να φεύγει ο ατμός.
- Ψήνουμε τα ρολά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε κατόπιν τη θερμοκρασία
στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η σφολιάτα.