Κρεατόπιτα ρολό

Συνταγή για πίτα με κρέας που περίσσεψε και φύλλο σφολιάτας. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη.

Εύκολη
0:55

8

20 λεπτά

35 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κρέας και ψιλοκόβουμε το ψαχνό σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά και να πιούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  5. Όταν στεγνώσει τελείως το μείγμα από τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρέας, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  7. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μείγμα στη γέμιση.
  8. Τέλος, ενσωματώνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας.
  9. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως προτού φτιάξουμε τα ρολά για να μην πανιάσει η ζύμη.
  10. Ανοίγουμε την κρύα σφολιάτα στον πάγκο και την κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε δύο μακρόστενες λωρίδες.
  11. Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρά τη μία λωρίδα ώστε να μεγαλώσει η επιφάνειά της.
  12. Ακουμπάμε κατά μήκος του φύλλου κουταλιές γέμιση.
  13. Διπλώνουμε το φύλλο και σκεπάζουμε το ρολό.
  14. Με ένα πιρούνι τσιμπάμε τις άκρες των τριών πλευρών περιμετρικά για να σφραγίσουμε το φύλλο και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό του. Ομοίως φτιάχνουμε και το δεύτερο ρολό.
  15. Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  16. Τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού (ελαφρώς χτυπημένο), τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε απαλά την επιφάνειά τους ώστε να φεύγει ο ατμός.
  17. Ψήνουμε τα ρολά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε κατόπιν τη θερμοκρασία
    στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η σφολιάτα.
Απόρρητο