• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
2
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γραµ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 25 γραµ. κορν φλάουρ
  • 300 γραµ. γάλα
  • 100 γραµ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη κρέμα βανίλια

    Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

    Κρατάμε το ασπράδι για άλλες χρήσεις.

    Προσθέτουμε στους κρόκους, τη ζάχαρη και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το αλάτι και το κορν φλάουρ.

    Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν μέχρι να βλέπουμε τον ατμό να βγαίνει από την κρέμα.

    Προσοχή να μην βράσουν τα υλικά απλά να ζεσταθούν καλά.

    Γύρω στους 80 °C.

    Βγάζουμε το ζεστό γάλα από τη φωτιά.

    Με μια κουτάλα ρίχνουμε ζεστό γάλα στο μείγμα αυγού και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Σταδιακά ρίχνουμε όλο το ζεστό γάλα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.

    Αδειάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας πάντα σε μέτρια φωτιά περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει και να πάρει βράση η κρέμα βανίλιας.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά την πυκνή και βελούδινη κρέμα (η κρέμα πρέπει να πήξει στην κατσαρόλα) και προσθέτουμε την υγρή βανίλια.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Αφού βράσει η κρέμα βανίλια, τη βάζουμε σε μπολ και την σκεπάζουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη ώστε να κρυώσει χωρίς να κάνει αντιαισθητική πέτσα στην επιφάνεια της.

    Για να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, την ανακατεύουμε με σύρμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσης με μύτη.

    Γεμίζουμε τα ντόνατς με την κρέμα βανίλια πιέζοντας με τη μύτη του κορνέ το αφράτο ψημένο donut.

    Η κρέμα βανίλιας δεν πρέπει να μπει σε ζύμη και να ψηθεί.

    Είναι έτοιμη να την καταναλώσεις σε κέικ, σου, ψημένα donuts ή όπου άλλου θέλεις.

    Μπορείς να φυλάξεις την κρέμα στο ψυγείο για 2 ημέρες.

    Πρέπει να είναι καλά σκεπασμένη.

    Κάτι μαγειρεύεται