Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
- Αποφλοιώνουμε την ντομάτα, τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά της και ψιλοκόβουμε στη συνέχεια τη σάρκα της. Τη ρίχνουμε στο μπολ
με τα κρεμμύδια. - Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αρχίσουν να μαρινάρονται.
- Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, χωρίς κόμπους χυλό.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό και ανακινούμε λίγο το τηγάνι να απλώσουν και να σχηματιστούν οι τηγανίτες.
- Ψήνουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά.
- Aναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
- Σερβίρουμε τις κρεμμυδοτηγανίτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και τις συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.