Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, έως ότου μαλακώσουν καλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄.
- Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε ρηχό ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε διαγωνίως τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Διαγωνίως στρώνουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα μπήγοντας τις άκρες προς τα κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο).
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη σηκώνονται στο ψήσιμο και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την κρεμμυδοτυρόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
- Θέλετε να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες πίτες; Φτιάξετε το φύλλο κρούστας με τα χεράκια σας.