Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Συνεχίζουμε με το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.
- Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βουτυρωθεί ομοιόμορφα.
- Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, μαζί με 6 φλιτζάνια βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Το μείγμα πρέπει να μείνει ζουμερό – όχι στεγνό.
- Προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι στο μείγμα του κιμά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε το μείγμα αυγών-γιαουρτιού πάνω από το φαγητό.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C (αέρα), για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα του γιαουρτιού.