Κριθαράκι με κιμά

Κριθαράκι με κιμά και λαχανικά στο φούρνο, με κρεμώδη επικάλυψη από γιαούρτι και αυγό. Ζουμερό, χορταστικό, οικογενειακό και μαμαδίστικο φαγητό.

Εύκολη
0:45

6 μερίδες

15 λεπτά

30 λεπτά

κριθαρακι με κιμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Συνεχίζουμε με το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.
  4. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  5. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βουτυρωθεί ομοιόμορφα.
  6. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, μαζί με 6 φλιτζάνια βραστό νερό.
  7. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Το μείγμα πρέπει να μείνει ζουμερό – όχι στεγνό.
  10. Προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι στο μείγμα του κιμά.
  11. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος.
  12. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.
  13. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  14. Απλώνουμε το μείγμα αυγών-γιαουρτιού πάνω από το φαγητό.
  15. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
  16. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C (αέρα), για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα του γιαουρτιού.
Απόρρητο