Όποτε φτιάχνουμε αυτόν το λαµπροµεζέ σε κληµατόβεργες σε πασχαλινό τραπέζι, γίνεται ανάρπαστος. Πλούσια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Όποτε φτιάχνουμε αυτόν το λαµπροµεζέ σε κληµατόβεργες σε πασχαλινό τραπέζι, γίνεται ανάρπαστος. Πλούσια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
50

Για τον λαμπρομεζέ

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 συκωταριά από μικρό αρνί
  • 2 αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μπόλιες αρνίσιες
  • Κληματόβεργες για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεματάμε σε νερό που βράζει τη συκωταριά για 10΄.

    Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

    Βουτάμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό για να ανοίξουν και τις απλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα από το ζύμωμα.

    Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος.

    Χωρίζουμε την μπόλια σε 10-12 κομμάτια.

    Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και κλείνουμε σε πακετάκι. Ομοίως ετοιμάζουμε και τους υπόλοιπους μεζέδες.

    Σε λαμαρίνα στρώνουμε τις κληματόβεργες.

    Ακουμπάμε επάνω τους λαμπρομεζέδες με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε για περίπου 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται