Λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

Υλικά

Για το λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

  • 2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κλων. δυόσμο (φρέσκο)
  • 5 κλων. άνηθο (φρέσκο)
  • 5 κλων. μαϊντανό (φρέσκο)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπέρι
  • 1 μπουκάλι (αποστειρωμένο)

Για το λάδι μαϊντανού

Πρώτα πλένουμε τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε καλά.

Τα δένουμε σε μπουκετάκι και τα βάζουμε σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο.

Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και τα πιπέρια.

Καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε καλά το μπουκάλι και φυλάμε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ή και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Στη συνέχεια το σουρώνουμε γιατί αυτά τα μυρωδικά είναι ευαίσθητα και θα χαλάσουν.

Αν σας αρέσει το ελαιόλαδο με μυρωδικά, δοκιμάστε και την παρακάτω παρασκευή.

https://www.argiro.gr/recipe/ladi-maintanou-anithou-duosmou/