Για το λαµπριάτη
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κεφαλάκι και τα άκρα του κατσικιού.
Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα εντόσθια. Τα ροδίζουμε 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
Αφού πλύνουμε καλά το ρύζι, μέχρι το νερό που θα βγαίνει από το σουρωτήρι να είναι διάφανο, το στραγγίζουμε.
Το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα εντόσθια.
Προσθέτουμε τον πελτέ, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε 4 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ο λαμπριάτης μας θα μοσχοβολάει!
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Πλένουμε το κατσίκι και το αλείφουμε με χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω.
Ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη γέμιση.
Γεμίζουμε το κατσικάκι και το ράβουμε με σπάγκο σφιχτά γιατί μπορεί να ανοίξει με το ψήσιμο και να βγει η γέμιση.
Για το ψήσιμο
Αλείφουμε το κατσίκι με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μεγάλη γάστρα ή λαμαρίνα.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200°C για 3 ώρες.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε λίγο, να ροδίσει.
Το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με λίγη γέμιση σε κάθε μερίδα.