Για τους λαχανοντολμάδες
Καθαρίζουμε το λάχανο και αφαιρούμε με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Το καταληλο ρυζι ειναι το καρολινα
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς.
Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε.
Στρώνουμε στη βάση μιας φαρδιας κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού.
Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει.
Προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Για το αυγολεμονο
Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών.
Ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού.
Για πιο παχύρρευστη σάλτσα για λαχανοντολμάδες, προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.
Παραδοσιακοι λαχανοντολμαδες
Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Στύβουμε το λεμόνι.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.