"
Η Αργυρώ σας συμβουλεύει να κρατάτε όλα τα κομμάτια από ψωμί 2-3 ημερών. Μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί στον χοντρό τρίφτη να γίνουν ψίχουλα και να τα...

Η Αργυρώ σας συμβουλεύει να κρατάτε όλα τα κομμάτια από ψωμί 2-3 ημερών. Μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί στον χοντρό τρίφτη να γίνουν ψίχουλα και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Κάνουν απίστευτα τραγανή κρούστα στο φαγητό!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τα λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

  • 1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες (ντομάτες)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 2 μελιτζάνες (σε λεπτές φέτες)
  • 15 λαζάνια
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα)
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.

    Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.

    Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να μαραθούν.

    Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας κιμά.

    Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί.

    Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο.

    Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C κάτω κάτω.

    Τέλος, γκραντινάρουμε 5 λεπτά σε δυνατό γκριλ.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×