Μια καταπληκτική συνταγή για λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ αλλά με μελιτζάνα, που θα τους ξετρελάνει όλους.

Μια καταπληκτική συνταγή για λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ αλλά με μελιτζάνα, που θα τους ξετρελάνει όλους.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
31
  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες (ντομάτες)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 2 μελιτζάνες (σε λεπτές φέτες)
  • 15 λαζάνια
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα)
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ο κιμας

    Σε φαρδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε  χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.

    Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.

    Οι μελιτζανες

    Τις λαδώνουμε ελαφρά  με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να μαραθούν.

    Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 του κιμα.

    Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί.

    Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο.

    Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C κάτω κάτω.

    Τέλος, γκραντινάρουμε  5 λεπτά σε δυνατό γκριλ.

    Εσένα ποια είναι τα αγαπημένα σου λαζάνια;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται