Εκτέλεση
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό. Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες με πινέλο και ψήνουμε στους 200C για 15΄, να μαραθούν.
Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας κιμά. Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄ στους 200 C κάτω κάτω. Τέλος, γκραντινάρουμε 5΄ σε δυνατό γκριλ.