Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε φαρδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Τις λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να μαραθούν.
- Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 του κιμα.
- Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο.
- Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C κάτω κάτω.
- Τέλος, γκραντινάρουμε 5 λεπτά σε δυνατό γκριλ.
Ο κιμας
Οι μελιτζανες
Ψησιμο-χρονος
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ