Λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ

Η Αργυρώ σας συμβουλεύει να κρατάτε όλα τα κοµµάτια από ψωμί 2-3 ημερών. Μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί στον χοντρό τρίφτη να γίνουν ψίχουλα και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Κάνουν απίστευτα τραγανή κρούστα στο φαγητό!

20 λεπτά

1 ώρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Πυρίμαχο σκεύος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ο κιμας
  1. Σε φαρδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε  χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.
  2. Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  4. Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  5. Οι μελιτζανες
  6. Τις λαδώνουμε ελαφρά  με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να μαραθούν.
  7. Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 του κιμα.
  8. Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί.
  9. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο.
  10. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα.
  11. Ψησιμο-χρονος
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C κάτω κάτω.
  13. Τέλος, γκραντινάρουμε  5 λεπτά σε δυνατό γκριλ.
  14. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Λαζάνια με σπανάκι

Απόρρητο