Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
- Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
- Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.
- Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.
- Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση.
- Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια).
- Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα.
- Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας.
- Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.