Λαζάνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Ένα εύκολο στην παρασκευή του πιάτο με αγνά υλικά, συγχρόνως εντυπωσιακό για να το παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας. Συνοδέψτε το με λευκό ξηρό κρασί.

Δύσκολη
1:05

6

20 λεπτά

45 λεπτά

λαζάνια με κοτόπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

  1. Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
  3. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.
  4. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  1. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.
  3. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
  4. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα.
  5. Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση.
  2. Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια).
  3. Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα.
  4. Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας.
  5. Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά.
  6. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο.
  7. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
Απόρρητο