Λαζάνια με σπανακι και μπεσαμελ

Υλικά

  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. κρεμα γαλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα

  • 50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 600 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Για το σπανάκι

Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.

Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για το κοτόπουλο

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για την κρέμα

Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.

Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.

Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα.

Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση.

Διαφήμιση

Για το στήσιμο στο ταψί

Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση.

Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια).

Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα.

Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας.

Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

https://www.argiro.gr/recipe/lazania-me-kotopoulo-spanaki-kai-grabiera/