Εκτέλεση
Με την ίδια ζύμη, θα φτιάξουμε λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια και σοκολατοπιτάκια.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35oC), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας. Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Για τα λουκανικοπιτάκια
Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα και βάζουμε το 1 κομμάτι στη ζύμη. Κλείνουμε καλά την ένωση.
Για τα τυροπιτάκια
Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά. Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με λίγη γέμιση.
Για τα σοκολατοπιτάκια
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με ένα κομμάτι σοκολάτας.
Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε με το εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε παιδικό πάρτυ; Δείτε εδώ όλες τις φανταστικές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς και δημιουργήστε το πιο νόστιμο μενού για μικρούς και μεγάλους!