• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
24
  • 25 λουκάνικα μπουκιές
  • Για τη ζύμη
  • 1 φλ. λιωμένη μαργαρίνη χλιαρή
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 4 περίπου φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζύμη λαδερή, απαλή και εύπλαστη

    Προθερμασμένος φούρνος

    Τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα

    Λουκανικοπιτάκια

    Ξεκινάμε τα λουκανικοπιτάκια με ζύμη τυριού, βάζοντας το γάλα και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη (όχι καυτή) το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι.

    Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή. Δεν το παίρνει όλο το πακέτο το αλεύρι. Πρέπει να σας θυμίζει τη ζύμη του μελομακάρονου, απαλή, εύπλαστη και λαδερή.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες. Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και κλείνουμε σε ρολό αφήνοντας τα πλαϊνά ανοιχτά, να φαίνονται οι άκρες του λουκάνικου.

    Αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε για 25′ να ροδίσουν σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς στον αέρα.

    Τέλεια λουκανικοπιτάκια για όλες τις ώρες αλλά και για πάρτυ

    Κάτι μαγειρεύεται