Μαγειρίτσα κοκκινιστή, η παραδοσιακή σούπα του μεγάλου Σαββάτου αλλιώς! Πεντανόστιμη και απολαυστική.

Μαγειρίτσα κοκκινιστή, η παραδοσιακή σούπα του μεγάλου Σαββάτου αλλιώς! Πεντανόστιμη και απολαυστική.

  • προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
73

Για την κοκκινιστή μαγειρίτσα

  • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
  • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια
  • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα εντεράκια

    Καθαρίζουμε πρώτα τα εντεράκια γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι.

    Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ.

    Στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

    Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν.

    Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα.

    Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε.

    Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια για τη μαγειρίτσα κοκκινιστή.

    Για τη συκωταριά

    Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

    Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

    Για την κοκκινιστή μαγειρίτσα

    Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

    Τα στραγγίζουμε.

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

    Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

    Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

    Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

    Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

    Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

    Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

    Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

    Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

    Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

    Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη παραδοσιακή μαγειρίτσα!

    Μετά τη μοναδική μαγειρίτσα κοκκινιστή, δείτε οπωσδήποτε και την κλασική εκδοχή της παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται