Μακαρονάδα με κεμπάπ σόγιας σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Για την μακαρονάδα με κεμπάμ σόγιας

  • 400 γρ. σόγια κεμπάπ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 5-6 απρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 600 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκ. (500 γρ.) σπαγγέτι σόγιας

Για το κεμπάπ σόγιας

Για το κεμπάπ σόγιας

Προετοιμάζουμε το κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το κρεμμύδι 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο..

Στύβουμε καλά τη βρασμένη σόγια κεμπάπ και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί.

Για τη σάλτσα

Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζονται τα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει η σόγια.

Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά  σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με το κεμπάπ.

Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.

https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-kempap-sogias-se-saltsa-ntomatas/