Μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

Υλικά

Για τη μακαρονάδα

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. βασιλικού
  • 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • 1 lt νερό ή ζωμός

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού
  • Έξτρα τριμμένο τυρί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.

Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.

Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.

Ανακατεύουμε μια δύο φορές.

Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιούν τα υγρά τους.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δύο φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.

Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του. Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.
https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-ntomata-kai-tyri-se-ena-skevos/